Pozovite: 011/ 250 91 72 | Email: eurodent.ord@gmail.com

Ortodoncija, ispravljanje zuba, Fiksne i mobilne proteze

Ispravljanje zuba, odnosno, ortodoncija se bavi dijagnostikovanjem i ispravljanjem nepravilnosti u položaju zuba i okolnih struktura. Za ortodontsku terapiju nema uzrastnog ograničenja, ali terapija kod odraslih traje duže nego kod dece. Idealan uzrast za ortodontsku terapiju kod dece je od 8-15 godina, jer su terapijske mogućnosti kod dece u pubertetu veće nego kod pacijenata sa završenim rastom.

Osim lepog osmeha, ortodontska terapija će doprineti skladnijem izgledu profila lica, pravilnijem žvakanju, poboljšanju govora, boljem održavanju oralne higijene, te smanjenju mogućnosti nastanka karijesa i razvoja parodontalnih bolesti.

Ortopedija vilica

 • Mobilni ortodontski aparati

  Primenjuju se u mešovitoj denticiji, a mogu se koristiti dok god traje rast i razvoj vilica. Njih pacijenti sami mogu staviti i izvaditi iz usta. Važno je naglasiti da je kod terapije mobilnim aparatima izuzetno važna saradnja i želja pacijenta da nosi aparat jer, da bi terapija bila uspešna, aparate je neophodno nositi noću i još nekoliko sati tokom dana.

 • Fiksni ortodontski aparati

  Primenjuju se u kompletnoj stalnoj denticiji, a pojedini se mogu primeniti i u mešovitoj. Radi se o bravicama koje se lepe na zube. S obzirom na poziciju lepljenja, dele se na labijalne (vidljive) i lingvalne (skrivene iza zuba). Ortodont postavlja fiksni aparat koji se sastoji od prstenova, bravica i žice, i pri redovnim kontrolama aktivira sam aparat menjanjem žica ili stavljanjem određenih aktivnih elemenata (gumica, federa i sl.) Bravice mogu biti silikonske ili metalne. Ne postoji starosna granica za nošenje fiksnih ortodontskih aparata.

  Po završetku terapije, kada je postignut željeni rezultat, tj. idealan položaj i odnos zuba, Vaš savršen osmeh treba sačuvati i stoga u dogovoru s ortodontom dobijate neki od oblika retencionih aparata koji će Vaše zube sačuvati u postignutom položaju.

 • Invisalign sistem

  Podrazumeva izradu individualnih, providnih plastičnih folija koje se nose u toku dana i noću. Folije se izrađuju serijski na osnovu otisaka Vaših zuba i nakon nekoliko nedelja nošenja se menjaju, a svaka folija vrši postepeno pomeranje zuba. Kada zubi dostignu željeni položaj, postavlja se retenciona folija koja ima ulogu da u narednih nekoliko meseci osigura položaj zuba, budući da pomereni zubi imaju tendenciju ka vraćanju u stari položaj.

Stomatološke usluge

Nudimo širok izbor usluga iz oblasti stomatologije

Sve stomatološke usluge

Zubni implanti

UGRADNJA ZUBNIH IMPLANTATA

Danas zubni implanti potpuno menjaju filozofiju stomatologije, postavši neizbežna metoda rekonstrukcije...

Zubne proteze

Protetika, krunice i mostovi

Zubne proteze, krunice i mostovi čine zubnu protetiku koja obuhvata niz restorativnih rešenja u stomatologiji. Okosnicu čine zubne krune i mostovi...

Ortopedija vilica

Ortodoncija, ispravljanje zuba

Ispravljanje zuba, odnosno, ortodoncija je specijalna grana stomatologije koja se bavi dijagnostikom i prevencijom orofacijalnih...

Operacija zuba

Operacija zuba

Operacija zuba i desnih, odnosno, oralna hirurgija obuhvata sve oralne zahtevne intervenicje, kao što su vađenje umnjaka operacijom...

O stomatološkoj ordinaciji EURODENT

U stomatološkoj ordinaciji Eurodent, dočekaće Vas sa osmehom i pažnjom, a Vi ćete se osećati prijatno i sigurno. Nakon dugogodišnjeg iskustva ponosni smo na veliki broj zadovoljnih pacijenata. I dalje se trudimo da zadržimo stečenu reputaciju i poverenje a zadovoljni pacijenti su naša najbolja preporuka.