Pozovite: 011/ 250 91 72 | Email: eurodent.ord@gmail.com

Hirurgija, Operacija zuba i desnih

Operacija zuba i desnih, odnosno, oralna hirurgija se bavi hirurškim lečenjem i zbrinjavanjem tvrdih i mekih tkiva usne duplje. Obzirom da je to najinvazivnija grana stomatologije, zahteva poseban pristup, znanje i zalaganje, kako lekara, tako i pacijenta.

Oralna hirurgija

 • Impakcije

  Vađenje impaktiranog umnjaka ili nekog drugog impaktiranog zuba je hiruška procedura i bitno se razlikuje od vađenja izniklih zuba. Vađenje umnjaka je najčešći operativni zahvat u oralnoj hirurgiji.
  Tokom nicanja , umnjaci mogu izazvati upale i bolne simptome koji se zovu perikoronitis - upala okolne gingive (zubnog mesa) oko umnjaka. Simptomi otežanog nicanja umnjaka su: bol i oticanje, otežano otvaranje usta, zadah, povišena temperatura...

 • Apikotomija

  Resekcije korena zuba. Kod nemogućnosti lečenja korena zuba konzervativno (endodoncija) neophodna je sanacija hroničnog granuloma, a predlaže se odstranjivanje vrha korena sa granulomatoznim procesom (resekcija) u svrhu očuvanja zuba. U slučaju pojave ciste u području vrha korena zahvat je identičan. Punjenje kanala zuba najčešće se obavlja kroz krunicu zuba neposredno pre operativnog zahvata, a u nekim slucajevima i preko vrha skraćenog korena.

 • Frenulektomija

  Frenulektomija je mali hirurški zahvat kojim uklanjamo prerasli ili preizraženi frenulum (gore ili dole). Frenulum je najlakše opisati kao malu resicu koja povezuje unutrašnji deo usne sa desnima. Ponekad frenulum može stvarati poteškoće pri nicanju stalnih gornjih centralnih sekutića. Iz tog razloga se radi frenulektomija.

 • Nivelacija alveolarnog grebena

 • Plastika Maxilarnog sinusa

  Zatvaranje oroantralne komunikacije. Kod nekih osoba korenovi bočnih zuba mogu biti u jako bliskom odnosu sa maxilarnim sinusom pa se prilikom njihove ekstrakcije može javiti komunikacija između sinusa i oralne šupljine.

Stomatološke usluge

Nudimo širok izbor usluga iz oblasti stomatologije

Sve stomatološke usluge

Zubni implanti

UGRADNJA ZUBNIH IMPLANTATA

Danas zubni implanti potpuno menjaju filozofiju stomatologije, postavši neizbežna metoda rekonstrukcije...

Zubne proteze

Protetika, krunice i mostovi

Zubne proteze, krunice i mostovi čine zubnu protetiku koja obuhvata niz restorativnih rešenja u stomatologiji. Okosnicu čine zubne krune i mostovi...

Ortopedija vilica

Ortodoncija, ispravljanje zuba

Ispravljanje zuba, odnosno, ortodoncija je specijalna grana stomatologije koja se bavi dijagnostikom i prevencijom orofacijalnih...

Operacija zuba

Operacija zuba

Operacija zuba i desnih, odnosno, oralna hirurgija obuhvata sve oralne zahtevne intervenicje, kao što su vađenje umnjaka operacijom...

O stomatološkoj ordinaciji EURODENT

U stomatološkoj ordinaciji Eurodent, dočekaće Vas sa osmehom i pažnjom, a Vi ćete se osećati prijatno i sigurno. Nakon dugogodišnjeg iskustva ponosni smo na veliki broj zadovoljnih pacijenata. I dalje se trudimo da zadržimo stečenu reputaciju i poverenje a zadovoljni pacijenti su naša najbolja preporuka.