Pozovite: 011/ 250 91 72 | Email: eurodent.ord@gmail.com

Ugradnja zubnih implantata

Ugradnjom zubnih implantata, naš tim sa dugoogdišnjim iskustvom u radu sa Straumann implantatima, može Vam pružiti znatno komfornije protetsko rešenje. Implantat predstavlja zamenu za koren zuba u kosti pa zbog toga ima oblik i veličinu korena zuba. Zahvaljujući ugradnji implantata i njihovog vezivanja sa okolnim koštanim tkivom, moguće je zameniti protetskim nadoknadama jedan zub, grupu zuba, ili pak napraviti oslonac za most ili protezu kao zamenu za sve zube u vilici.

Ugradnja zubnih implantata

 • Ugradnja implantata

  Implantat je veštačka nadoknada koja zamenjuje koren zuba koji nedostaje. Ugradnja implantata se smatra jednom od najuspešnijuh procedura u stomatologiji. Uspešnost ugrađenih implantata je 98%. Na nasoj klinici ugradjujemo implante svetskih brendova kao sto je Straumann, Nobel, sweden & Martina, Implant Direct...

 • Augmentacija

  Nadogradnja kosti ili augmentacija je postupak kojim se presađuje vlastita kost ili se ugrađuje veštačka kost. Nakon presađivanja ili nadogradnje, treba pričekati par meseci da bi došlo do potpune osteointegracije (srastanje s kosti). Augmentacija kosti je zahvat kojeg izvodimo kada zbog nedostatka kosti nismo u mogućnosti ugraditi dentalni implantat.

 • Sinus lift

  Sinus lift je relativno uobičajena oralno hirurška procedura kojom se povećava visina kosti u gornjoj vilici da bi mogla uspešno da se izvrši ugradnja implantata. Maksilarni sinusi se nalaze iza obraza u kosti i prostiru se od oblasti ispod oka do iznad zadnjih zuba.
  Da li je sinus lift bolan zahvat? Sinus lift odnosno podizanje dna sinusa potpuno je bezbolan zahvat (lokalna anestezija) koji na našoj klinici radimo svakodnevno, dakle rutinski. Nisu potrebne nikakve posebne pripreme za pacijenta od uobičajenog zahvata kao što je lečenje, odnosno vađenje zuba

Protetika, krunice, mostovi

Veliki gubitak tkiva pojedinog zuba ili nedostatak jednog ili više zuba zahteva protetsku rekonstrukciju (zubne proteze, krunice ili zubni mostovi). Takve su rekonstrukcije najveći izazov za svakog stomatologa, jer imaju za cilj rekonstruisati izgubljeno tkivo i/ili zube u estetsku i funkcionalnu celinu što idealnijeg osmeha.

Zubne proteze i mostovi

 • Mobilne protetske nadoknade

  U mobilne protetske nadoknade (one koje se mogu skinuti) ubrajamo parcijalne (delimični nedostatak zuba) i totalne proteze (potpuni nedostatak zuba).
  S obzirom na vrstu baze na koju se ugrađuju zubi, razlikujemo akrilatne ili metalne (Wironit) proteze. U mogućnosti smo Vam ponuditi i Valplast (tzv. silikonske) elastične proteze.
  Kod parcijalne bezubosti, kod koje nije moguće izraditi fiksni protetski rad, vrlo često se kombinuje izrada fiksnih i mobilnih protetskih radova. Mobilni protetski radovi se danas, u eri implantologije, sve manje izrađuju.

 • Fiksne protetske nadoknade

  Fiksne protetske nadoknade se trajno cementiraju na postojeće zube (ili implantate). To su krunice, ljuskice, mostovi. Izrađuju se u zubotehničkoj laboratoriji na osnovu otiska uzetog u stomatološkoj ordinaciji. Mogu biti izrađeni u metal-keramici ili bezmetalnoj keramici.
  Danas prednost dajemo bezmetalnoj keramici zbog njene biokompatibilnosti i estetske superiornosti. Bezmetalnom keramikom izbegnuta je i mogućnost pojave tamnih rubova koju ponekad srećemo kod metalokeramičkih nadoknada (zbog rubnog prosijavanja metala). Nadalje, nema mogućnosti pojave korozije i otpuštanja metalnih čestica.

Ortodoncija, ispravljanje zuba, fiksne i mobilne proteze

Ispravljanje zuba, odnosno, ortodoncija se bavi dijagnostikovanjem i ispravljanjem nepravilnosti u položaju zuba i okolnih struktura. Za ortodontsku terapiju nema uzrastnog ograničenja, ali terapija kod odraslih traje duže nego kod dece. Idealan uzrast za ortodontsku terapiju kod dece je od 8-15 godina, jer su terapijske mogućnosti kod dece u pubertetu veće nego kod pacijenata sa završenim rastom.

Osim lepog osmeha, ortodontska terapija će doprineti skladnijem izgledu profila lica, pravilnijem žvakanju, poboljšanju govora, boljem održavanju oralne higijene, te smanjenju mogućnosti nastanka karijesa i razvoja parodontalnih bolesti.

Ispravljanje zuba vilica

 • Mobilni ortodontski aparati

  Primenjuju se u mešovitoj denticiji, a mogu se koristiti dok god traje rast i razvoj vilica. Njih pacijenti sami mogu staviti i izvaditi iz usta. Važno je naglasiti da je kod terapije mobilnim aparatima izuzetno važna saradnja i želja pacijenta da nosi aparat jer, da bi terapija bila uspešna, aparate je neophodno nositi noću i još nekoliko sati tokom dana.

 • Fiksni ortodontski aparati

  Primenjuju se u kompletnoj stalnoj denticiji, a pojedini se mogu primeniti i u mešovitoj. Radi se o bravicama koje se lepe na zube. S obzirom na poziciju lepljenja, dele se na labijalne (vidljive) i lingvalne (skrivene iza zuba). Ortodont postavlja fiksni aparat koji se sastoji od prstenova, bravica i žice, i pri redovnim kontrolama aktivira sam aparat menjanjem žica ili stavljanjem određenih aktivnih elemenata (gumica, federa i sl.) Bravice mogu biti silikonske ili metalne. Ne postoji starosna granica za nošenje fiksnih ortodontskih aparata.

  Po završetku terapije, kada je postignut željeni rezultat, tj. idealan položaj i odnos zuba, Vaš savršen osmeh treba sačuvati i stoga u dogovoru s ortodontom dobijate neki od oblika retencionih aparata koji će Vaše zube sačuvati u postignutom položaju.

 • Invisalign sistem

  Podrazumeva izradu individualnih, providnih plastičnih folija koje se nose u toku dana i noću. Folije se izrađuju serijski na osnovu otisaka Vaših zuba i nakon nekoliko nedelja nošenja se menjaju, a svaka folija vrši postepeno pomeranje zuba. Kada zubi dostignu željeni položaj, postavlja se retenciona folija koja ima ulogu da u narednih nekoliko meseci osigura položaj zuba, budući da pomereni zubi imaju tendenciju ka vraćanju u stari položaj.

Hirurgija, Operacije zuba i desnih

Operacije zuba i desnih, odnosno, oralna hirurgija se bavi hirurškim lečenjem i zbrinjavanjem tvrdih i mekih tkiva usne duplje. Obzirom da je to najinvazivnija grana stomatologije, zahteva poseban pristup, znanje i zalaganje, kako lekara, tako i pacijenta.

Oralna hirurgija

 • Impakcije

  Vađenje impaktiranog umnjaka ili nekog drugog impaktiranog zuba je hiruška procedura i bitno se razlikuje od vađenja izniklih zuba. Vađenje umnjaka je najčešći operativni zahvat u oralnoj hirurgiji.
  Tokom nicanja , umnjaci mogu izazvati upale i bolne simptome koji se zovu perikoronitis - upala okolne gingive (zubnog mesa) oko umnjaka. Simptomi otežanog nicanja umnjaka su: bol i oticanje, otežano otvaranje usta, zadah, povišena temperatura...

 • Apikotomija

  Resekcije korena zuba. Kod nemogućnosti lečenja korena zuba konzervativno (endodoncija) neophodna je sanacija hroničnog granuloma, a predlaže se odstranjivanje vrha korena sa granulomatoznim procesom (resekcija) u svrhu očuvanja zuba. U slučaju pojave ciste u području vrha korena zahvat je identičan. Punjenje kanala zuba najčešće se obavlja kroz krunicu zuba neposredno pre operativnog zahvata, a u nekim slucajevima i preko vrha skraćenog korena.

 • Frenulektomija

  Frenulektomija je mali hirurški zahvat kojim uklanjamo prerasli ili preizraženi frenulum (gore ili dole). Frenulum je najlakše opisati kao malu resicu koja povezuje unutrašnji deo usne sa desnima. Ponekad frenulum može stvarati poteškoće pri nicanju stalnih gornjih centralnih sekutića. Iz tog razloga se radi frenulektomija.

 • Nivelacija alveolarnog grebena

 • Plastika Maxilarnog sinusa

  Zatvaranje oroantralne komunikacije. Kod nekih osoba korenovi bočnih zuba mogu biti u jako bliskom odnosu sa maxilarnim sinusom pa se prilikom njihove ekstrakcije može javiti komunikacija između sinusa i oralne šupljine.

Paradontologija, skidanje kamenca, Režanj operacije

Paradontologija je grana stomatologije koja se bavi dijagnostikovanjem i lečenjem bolesti potpornog aparata zuba i zubnih desni (gingive). Paradontalne bolesti su danas vodeći uzrok gubitka zubi kod odraslih osoba. Upozoravajući simptomi koji, ukoliko se ne leče na vreme, mogu dovesti do propadanja okolne kosti i gubitka zuba su: otečene, crvene desni, koje krvare, neugodan zadah, lagana pomičnost zuba. Bolest parodoncijuma primarno je posledica neadekvatne higijene zuba. Glavni uzročnik bolesti su bakterije koje se nalaze u zubnom plaku i kamencu.

Skidanje kamenca

 • Ultrazvucno čišćenje zubnog kamenca

  Inicijalna terapija koja podrazumeva ultrazvucno čišćenje zubnog kamenca pomaže u održavanju oralnog zdravlja. Osim u smirenju upale desni i njihovog krvarenja, čišćenje zubnog kamenca pomaže i u uklanjanju neugodnog zadaha, kao i u uklanjanju pigmentnih obojenja zuba koja nastaju kao posledica pušenja, konzumiranja kafe i čajeva.

  Rani stadijumi parodontopatija mogu se na ovaj način, uz dalje dobro održavanje oralne higijene, sanirati i usporiti. Napredni stadijumi zahtevaju dodatne postupke, koji zahtevaju primenu parodontalne hirurgije. To su Prekrivanje ogoljenih korenova zuba (recesije gingive), režanj operacije uz aplikovanje veštačke kosti i/ili faktora rasta.

Konzervativna stomatologija

Krajnji cilj konzervativne stomatologije su zdravi, lepi i funkcionalni zubi. Konzervativna stomatologija je temelj stomatologije i bazira se na dijagnostici, prevenciji i lečenju karijesa.

Zubni karijes je infekcija uzrokovana postojećim bakterijama u usnoj šupljini i ostacima hrane. Hraneći se, bakterije konzumiraju hranu (saharoza), a kao rezultat tog procesa stvaraju kiseline koje smanjuju pH vrednost zuba. Kiseline u takvim slučajevima oštećuju zubnu gleđ stvarajući karijes. Tada stomatolog čisti područje zuba gde se nalazi karijes sve do zdravog dela zuba. Površinski se karijesi uklanjaju fluorom, dok se dublji leče mehanički, odnosno uklanjaju zubnom bušilicom. Nakon uklanjanja karijesa zub se mora ispuniti odgovarajućim ispunom. Ispun može biti jednoplošni, dvoplošni ili troplošni, što zavisi od veličine karijesa.

Konzrvativna stomatologija

 • Kompozitni ispuni

  Izrada ispuna, odnosno plombe, je minimalno invazivni stomatološki zahvat, kojim se rekonstruisu (nadograđuju) delovi zuba zahvaćeni karijesom, koji se moraju odstraniti ili manji dijelovi zuba slomljeni traumom. U nasoj ordinaciji izrađujemo ispune od kompozitnih materijala (tzv. "bele plombe"). Kompozitni ispuni su gotovo u potpunosti istisnuli iz upotrebe amalgamske ("sive plombe"). Oni se mikromehanički i hemijski vežu za tvrda zubna tkiva tako da je, uz adekvatan izbor boje i vrstu kompozitnog materijala, te oponašanjem prirodnog morfološkog oblika pojedinog zuba, moguće postići savršen estetski i funkcionalni rezultat.

 • Keramički ispuni

  Ako je zub nešto opsežnije oštećen, treba uzeti u obzir i mogućnost izrade indirektnog keramičkog ispuna (inlay, onlay). Kažemo indirektnog, jer se on (za razliku od direktno izrađenog kompozitnog ispuna) izrađuje u zubotehničkoj laboratoriji na osnovu otiska uzetog u ordinaciji. Nakon izrade u laboratoriji, vraća se u ordinaciju, gde ga cementiramo u kavitet zuba. Zbog kvaliteta materijala od kojeg je izrađen, funkcionalno i estetski je superiorniji od kompozitnog ispuna.

 • Endodoncija

  Endodoncija (rooth canal treatment) je grana stomatologije koja se bavi terapijom patoloških procesa u zubnoj pulpi. Zubna pulpa se nalazi u pulpnoj komori, u središtu zuba i ona daje zubu vitalnost. Treba je lečiti kad je inficirana ili je odumrla zbog prodora bakterija i njihovih toksina u unutrašnjost zuba (najčešće zbog nesaniranog karijesa, zubne traume.). Upala pulpe moze da se manifestuje jakim bolovima, ali ponekad do odumiranja pulpnog tkiva može doći polagano i bezbolno, zbog sporog napredovanja upale. Endodontsko lečenje podrazumeva: čišćenje patološki promenjene pulpe iz pulpne komore i korenskih kanala, njihovo širenje (posebnim instrumentima), dezinfekciju i definitivno punjenje kanala.U nasoj ordinaciji koristimo i Apexlocator, aparat koji precizno određuje dužinu kanala, što nam omogućava jednako precizno punjenje kanala do samoga vrha korena zuba.

Keramičke fasete ili ljuspice, izbeljivanje zuba, krunice

Izbeljivanje zuba, keramičke fasete kao i bezmetalne krunice čine Estetsku stomatologiju važnom. Estetska stomatologija podrazumeva skup raznih stomatoloških tretmana koji imaju za cilj poboljšanje izgleda zuba, desni, a samim tim i celokupnog osmeha. Žuti zubi, krivi zubi, oštećeni ili nepravilni zubi, uz pomoć najmodernijih metoda koje nudi estetska stomatologija, za čas mogu postati sjajni, lepo oblikovani, pravilni i perfektno beli zubi. Ohrabrujuće je što su ove intervencije bez neprijatnosti i bola, te više zaista nema razloga da se ulepšavanje zuba odlaže.

Izbeljivanje zuba

 • Izbeljivanje zuba

  Izbeljivanje zuba je estetski zahvat kojim Vaši zubi mogu postati beliji nego što su ikad bili. Blistavi osmeh oduvek privlači pažnju, ali belina zuba postepeno nestaje zbog prirodnog procesa starenja zuba. Naime, zubna gleđ, površinski sloj zuba, s vremenom postaje sve tanji. Kroz tako istanjenu gleđ, sve više prosijava dublji sloj zuba, koji zovemo dentin, a on je žute boje. Tamnjenju zuba, takođe pogoduje konzumacija jela i pića s intenzivno tamnim pigmentima (npr. cvekla, borovnice, crno vino, kafa, tamni čajevi i sokovi.), a ponajviše pušenje.

 • Keramičke fasete

  Keramičke fasete (veeners) se koriste za smanjenje razmaka među zubima, regulisanje nepravilnog oblika zuba i za ulepšavanje zuba koji su izgubili belinu i glatku zubnu gleđ ili su napukli. Viniri su posebno pogodni za prednje zube, obzirom da se tanak sloj nanosi samo na prednju stranu zuba. Tanušne ljuspice, trajno se cementiraju na zub i potpuno menjaju njegov izgled.

 • Bezmetalne krunice

  Bezmetalne krunice (keramičke) su se zbog svojih osobina nametnule kao trenutno najbolji materijal za izradu protetskih radova. Naše višegodišnje studije pokazuju izuzetnu stabilnost i trajnost bezmetalnih krunica, a estetika koja se postiže je ono sto je ovaj materijal izdvojilo i postavilo na ubedljivom prvom mestu.

HIJALURONSKI FILERI, PRF, MEZOTERAPIJA

Neinvazivni medicinski estetski tretmani za podmlađivanje i estetiku kože lica su jednostavni, bezbedni i bezbolni, traju od 15 do 30 minuta nakon čega se pacijent može vratiti svojim svakodnevnim obavezama. Postiže se efekat zategnutosti, jedrine i hidratacije. Koža postaje glatka, vraća se mladalačka struktura lica.

Hijaluronski fileri

 • HIJALURONSKI FILERI

  Hijaluronski filer je supstanca u obliku gela koja ima ulogu potpore kolagenim vlaknima i ostalim činiocima kože. Ona se prirodno nalazi u ljudskom organizmu, a 50% njene ukupne količine se nalazi u koži. Hijaluronska kiselina se vremenom, tokom prirodnog procesa starenja, resorbuje. Suština tretmana filerima je da nadoknadimo količinu hijaluronske kiseline koja se tokom vremena resorbovala.

  Hijaluronskim filerima se mogu:

  • popuniti nazo-labijalne bore,
  • popuniti marionete,
  • popuniti bore na čelu i između obrva,
  • povećati jagodice,
  • uvećati usne i istaći ivice usana,
  • popuniti borice iznad gornje i ispod donje usne...

  Hijaluronski fileri se ubrizgavaju direktno u kožu u malim količinama, pri čemu se koriste tanke, fine iglice. Da bismo postigli Vaš maksimalni komfor, primenjuje se lokalna anestezija. Tretman je jednostavan, bezbedan i bezbolan, traje od 10 do 30 minuta. Rezultati se vide odmah nakon tretmana. Nakon tretmana može da se pojavi crvenilo ili blagi otok. Crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, a manji otok može potrajati i do nekoliko dana.

 • PRF (Platelet-Rich-Fibrin)

  Tretman krvnom plazmom je potpuno biološki metod podmlađivanja lica, popunjavanja bora, uklanjanja podočnjaka i aknoznih ožiljaka. Pored toga pospešuje rast i sprečava opadanje kose. Za tretmane se koristi pacijentova sopstvena krvna plazma dobijena centrifugiranjem krvi u posebnom PRF aparatu, a tako dobijena krvna plazma je bogata trombocitima i faktorima rasta. Tretman traje oko 30 minuta. U zavisnosti od promena i regije koja se tretira potrebno je uraditi 2-4 tretmana. Nema ograničenja u broju ponavljanja tretmana. Efekti PRF-a se ne vide odmah, već posle 2-3 nedelje, a traju do 12 meseci. Ponavljanjem tretmana produžava se trajanje efekta na 18-24 meseci.

Našli ste stomatološku uslugu za sebe?

Ovde možete zakazati odgovarajući termin sa željenom stomatološkom uslugom.

O ordinaciji EURODENT

U stomatološkoj ordinaciji Eurodent, dočekaće Vas sa osmehom i pažnjom, a Vi ćete se osećati prijatno i sigurno. Nakon dugogodišnjeg iskustva ponosni smo na veliki broj zadovoljnih pacijenata. I dalje se trudimo da zadržimo stečenu reputaciju i poverenje a zadovoljni pacijenti su naša najbolja preporuka.