Pozovite: 011/ 250 91 72 | Email: eurodent.ord@gmail.com

Higijena zuba

Da bi usta i zubi ostali zdravi potrebna je svakodnevna pravilna higijena, zdrava ishrana i redovna stomatološka kontrola.

Samo na taj način mogu se sprečiti ne samo najčešća oboljenja zuba, karijes i parodontoza, nego i vrlo ozbiljna oboljenja. Pod pravilnom higijenom podrazumeva se redovno pranje zuba, po mogućstvu nakon svakog obroka, a najmanje dva puta dnevno po tri minuta.Vlakna četkice ne smeju biti previše tvrda, kako ne bi izazivala oštećenja zubne gleđi, nego srednje tvrda ili mekana čime je i uz čišćenje moguće i masiranje desni, a glava četkice treba biti manja, zaobljenog oblika, kako bi se dohvatili svi zubi. Prilikom održavanja oralne higijene važno je oprati i jezik na kojem se skuplja mnoštvo mikroorganizama. Za čišćenje prostora između zuba trebalo bi upotrebljavati interdentalne četkice.

Pastu za zube treba izabrati prema svojstvima zuba i desnih. Stomatolozi preporučuju zubne paste i preparate koje sadrže fluor i antibakterijske supstancije, koje štite zube i desni od razvoja i delovanja štetnih bakterija. Preventivni kontrolni pregled u stomatološkoj ordinaciji trebalo bi obaviti bar dva puta godišnje.

Komentari

O ordinaciji EURODENT

U stomatološkoj ordinaciji Eurodent, dočekaće Vas sa osmehom i pažnjom, a Vi ćete se osećati prijatno i sigurno. Nakon dugogodišnjeg iskustva ponosni smo na veliki broj zadovoljnih pacijenata. I dalje se trudimo da zadržimo stečenu reputaciju i poverenje a zadovoljni pacijenti su naša najbolja preporuka.