Pozovite: 011/ 250 91 72 | Email: eurodent.ord@gmail.com

Konzervativna stomatologija

Krajnji cilj konzervativne stomatologije su zdravi, lepi i funkcionalni zubi. Konzervativna stomatologija je temelj stomatologije i bazira se na dijagnostici, prevenciji i lečenju karijesa.

Zubni karijes je infekcija uzrokovana postojećim bakterijama u usnoj šupljini i ostacima hrane. Hraneći se, bakterije konzumiraju hranu (saharoza), a kao rezultat tog procesa stvaraju kiseline koje smanjuju pH vrednost zuba. Kiseline u takvim slučajevima oštećuju zubnu gleđ stvarajući karijes. Tada stomatolog čisti područje zuba gde se nalazi karijes sve do zdravog dela zuba. Površinski se karijesi uklanjaju fluorom, dok se dublji leče mehanički, odnosno uklanjaju zubnom bušilicom. Nakon uklanjanja karijesa zub se mora ispuniti odgovarajućim ispunom. Ispun može biti jednoplošni, dvoplošni ili troplošni, što zavisi od veličine karijesa.

Konzrvativna stomatologija

  • Kompozitni ispuni

    Izrada ispuna, odnosno plombe, je minimalno invazivni stomatološki zahvat, kojim se rekonstruisu (nadograđuju) delovi zuba zahvaćeni karijesom, koji se moraju odstraniti ili manji dijelovi zuba slomljeni traumom. U nasoj ordinaciji izrađujemo ispune od kompozitnih materijala (tzv. "bele plombe"). Kompozitni ispuni su gotovo u potpunosti istisnuli iz upotrebe amalgamske ("sive plombe"). Oni se mikromehanički i hemijski vežu za tvrda zubna tkiva tako da je, uz adekvatan izbor boje i vrstu kompozitnog materijala, te oponašanjem prirodnog morfološkog oblika pojedinog zuba, moguće postići savršen estetski i funkcionalni rezultat.

  • Keramički ispuni

    Ako je zub nešto opsežnije oštećen, treba uzeti u obzir i mogućnost izrade indirektnog keramičkog ispuna (inlay, onlay). Kažemo indirektnog, jer se on (za razliku od direktno izrađenog kompozitnog ispuna) izrađuje u zubotehničkoj laboratoriji na osnovu otiska uzetog u ordinaciji. Nakon izrade u laboratoriji, vraća se u ordinaciju, gde ga cementiramo u kavitet zuba. Zbog kvaliteta materijala od kojeg je izrađen, funkcionalno i estetski je superiorniji od kompozitnog ispuna.

  • Endodoncija

    Endodoncija (rooth canal treatment) je grana stomatologije koja se bavi terapijom patoloških procesa u zubnoj pulpi. Zubna pulpa se nalazi u pulpnoj komori, u središtu zuba i ona daje zubu vitalnost. Treba je lečiti kad je inficirana ili je odumrla zbog prodora bakterija i njihovih toksina u unutrašnjost zuba (najčešće zbog nesaniranog karijesa, zubne traume.). Upala pulpe moze da se manifestuje jakim bolovima, ali ponekad do odumiranja pulpnog tkiva može doći polagano i bezbolno, zbog sporog napredovanja upale. Endodontsko lečenje podrazumeva: čišćenje patološki promenjene pulpe iz pulpne komore i korenskih kanala, njihovo širenje (posebnim instrumentima), dezinfekciju i definitivno punjenje kanala.U nasoj ordinaciji koristimo i Apexlocator, aparat koji precizno određuje dužinu kanala, što nam omogućava jednako precizno punjenje kanala do samoga vrha korena zuba.

Stomatološke usluge

Nudimo širok izbor usluga iz oblasti stomatologije

Sve stomatološke usluge

Zubni implanti

UGRADNJA ZUBNIH IMPLANTATA

Danas zubni implanti potpuno menjaju filozofiju stomatologije, postavši neizbežna metoda rekonstrukcije...

Zubne proteze

Protetika, krunice i mostovi

Zubne proteze, krunice i mostovi čine zubnu protetiku koja obuhvata niz restorativnih rešenja u stomatologiji. Okosnicu čine zubne krune i mostovi...

Ortopedija vilica

Ortodoncija, ispravljanje zuba

Ispravljanje zuba, odnosno, ortodoncija je specijalna grana stomatologije koja se bavi dijagnostikom i prevencijom orofacijalnih...

Operacija zuba

Operacija zuba

Operacija zuba i desnih, odnosno, oralna hirurgija obuhvata sve oralne zahtevne intervenicje, kao što su vađenje umnjaka operacijom...

O stomatološkoj ordinaciji EURODENT

U stomatološkoj ordinaciji Eurodent, dočekaće Vas sa osmehom i pažnjom, a Vi ćete se osećati prijatno i sigurno. Nakon dugogodišnjeg iskustva ponosni smo na veliki broj zadovoljnih pacijenata. I dalje se trudimo da zadržimo stečenu reputaciju i poverenje a zadovoljni pacijenti su naša najbolja preporuka.